Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefimiz Volkan CURA 12/A sınıfı öğrencilerinden Ayşenur SAÇMA ve Emine GÖKHAN'la birlikte bayat ekmekleri değerlendirerek yeni lezzetler yarattı.
Bayat ekmeklerden 'Baharatlı ekmek' ve 'Bayat ekmekli kahvaltılık kaşar topları'; Bayat bisküviden 'Mozaik pasta'; Bayat keklerden 'Bayat kek tatlısı' yapan alan şefimiz tarifleri de bizimle paylaştı.
BAYAT KEK TATLISI
Malzemeler;
• 3 su bardağı süt
• Yarım su bardağı şeker
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• 1 yumurta sarısı
Arası İçin ;
• 2 mandalina (mevsimine göre çilek de olur)
• Robottan çekilmiş artan kekler
Nasıl Yapılır?
1. Krema için vanilya hariç tüm malzeme orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir.
2. Pişince vanilya eklenir altı kapatılır.
3. Kavanozların dibine kek, kenarlarına mandalina, ortasına krema, üzerine tekrar kek konularak bitirilir.
4. En üste nar eklenir. Bu ölçüden bu boyutta 4 kavanoz çıkıyor.
BAYAT BÜSKÜVİDEN MOZAİK PASTA
Malzemeler;
• 100 gram tereyağ
• 1 su bardağı süt (200 ml)
• 3 yemek kaşığı kakao
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri(3 yemek kaşığı toz şeker kullanabilirsiniz)
• 2 paket petibör bisküvi
Nasıl Yapılır?
Mozaik pastanın orijinal tarifine sadık kalmak için petibör bisküvi ile hazırlamanız gerekir. Çay saatleri için hem çok pratik hem de çok sevilen bir tatlı olan mozaik pasta yapmak için paketli petibör bisküvi malzeme listesinin olmazsa olmazı. Malzemeler hazır olunca mozaik pastanın yapım aşamalarındaki adımları takip ederek kolayca yapabilirsiniz.
BAYAT EKMEKTEN KAHVALTILIK KAŞAR TOPLARI
Malzemeler;
• Yarım somon ekmek
• Yarım çay bardağı süt
• 1 su bardağı beyaz peynir
• 1 çay bardağı kaşar rendesi(ben ekledim)
• Karabiber, pul biber
• 1 tutam maydanoz
Bulamak için :
• 2 yumurta
• Galeta unu
İçine ;
• Minik doğranmış kaşar
Kızartmak için ;
• Sıvıyağ
Nasıl Yapılır?
Ekmeleri elinizle parçalara bölün süt ile ıslatın. İçine peynirleri maydanoz ve baharatını istediğiniz gibi atın ve yoğurun. Yuvarlak olarak yuvarlayın içine kaşar koyun. Yağı ısıtmaya başlayın. Ekmek toplarını önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızartın.
BAYAT EKMEKTEN BAHARATLI EKMEK
Malzemeler;
• 1 somun ekmeği büyüklüğünde bayat ekmek (istediğiniz çeşit)
• 2-3 diş sarımsak
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 1 miktar tuz
• 1 yemek kaşığı nane veya kekik (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
1. Ekmekleri küçük küp şeklinde doğrayın ve bir fırın tepsisine alın.
2. Bir kaseye zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı koyun baharatları ve tuzunu da ilave edip iyice karıştırın, bu karışımı ekmeklerin üzerine döküp iyice harmanlayın.
3. Ekmeklerin her yerine baharat karışımı geldiyse 175 dereceli fırına verin ve ekmekler iyice kuruyana kadar fırında bırakın ara ara karıştırın.
4. Krutonlarınız hazır, şimdi soğuyunca bir kavanoza koyun ve dilediğiniz gibi ister çorbada ister salatada isterseniz de cips olarak tüketin
Not: Bu ekmekleri cam kavanozda nemsiz ortamda 2-3 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Adres:
Yoncalı Mh. Sekiören Cd. No14/2 Merkez/Kütahya
Telefon
(274) 250-0065