Sıfır atık hayat şekli benliğimizi ele geçirdikçe hiçbir seyi çöp olarak göremez oluyoruz. Tüm sebze meyve kabukları ve sapları komposta giriyor, çürüyerek toprak oluyor. Ama elmalardan sirke yapmak da bir taşla iki kuş vurduğumuz işlerden.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Ögretmenleri Güven ÖZŞAHiN ve Uğur SARSiMEN 11-B sınıfında derslerde kullandıkları elmaların kabuklarını değerlendirerek elma sirkesi yaptılar. Böylece hem yemekte veya temizlikte kullanabileceğimiz bir ürüne sahip olduk hem de öğrencilerimiz yeni birşey yaratmanın heyecanını yaşadılar.
Sirkenin tarifini bizlerle paylaşan öğretmenlerimiz bir de uyarıda bulundular: "Yemek için yapacaksanız organik elmalar kullandığınızdan emin olmalısınız. Ama elinizde organik olmayanlar varsa onları da ev temizliğinde kullanmak üzere sirkeleştirebilirsiniz. Musluk suyu olmaması önemlidir, çünkü içindeki klor fermantasyon sürecine etki eder" diye.
Adres:
Yoncalı Mh. Sekiören Cd. No14/2 Merkez/Kütahya
Telefon
(274) 250-0065