Türkiye’nin en prestijli gastronomi yarışması olan ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 14.sü “Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri” 11-14 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü Tüyap fuar alanında yapıldı.
Geçtiğimiz yıl yarışmada yöremize ait “sıkıcık çorbası” ile dünya ikinciliğini kazanan Turizm alanında faaliyet gösteren Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl “Modern Türk Mutfağı” kategorisinde dünya birincisi oldu.
Yarışmaya 5 kategoride katılan okulumuz tüm kategorilerde ödül alarak Yiyecek-içecek Hizmetleri alanında toplamda en iyi puanı alarak bu alanda Türkiye’nin en iyi lisesi ödülünü aldı.
Bu yıl 25 ülkeden 400’ü yabancı 2000 yarışmacının katıldığı yarışmanın jüri üyeleri arasında Dünya aşçılar birliği (WACS) başkanı Charles Carroll’un yanı sıra birçok ünlü mutfak ustası da yer aldı.
Modern Türk Mutfağı kategorisinde Kütahya kültürünü yansıtan yemekleri, günümüze uyarlayan genç ustalar, yöremize ait Sıkıcık Çorbası, Tuzda et (T-bone steak), Şalgamlı pilav, Dövmeç salatası (Kütahya usulü yumurta ve yeşil soğanlı) ve yöremize ait Hamaylı Tatlısı ile yarışmaya katıldı.
Berkay GÜRLEKLİ başkanlığındaki genç aşçılar, Harun AKAN, Fatma ÇAKIR ve Hazal KAFADAR’dan oluşan ekip 90 dk içinde 4 çeşit yemeği sunuma hazır hale getirerek jüriye beğendirmeyi başardı.
Yarışmada Makarna kategorisinde Cansel ALTUN, “Yoncalı Mantısı” Gümüş madalya alarak 2.liği, aynı kategoride Selin Ebrar EFE “Yeşil Makarna” (Erişte, kabak, fesleğen, roka ve antep fıstığı karışımı) yemeğiyle Bronz madalya alarak 3.lüğü elde etti.
“Pizza” kategorisinde Eray İLKBAHAR ve “Cup Cake” kategorisinde Cansel Altun Merit (Mansiyon) ödüllerine layık görüldüler.
Kütahya’mızı en iyi şekilde temsil eden Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Yiyecek içecek alanında Türkiye’nin en iyi Lisesi Ödülüne layık görüldü.
Adres:
Yoncalı Mh. Sekiören Cd. No14/2 Merkez/Kütahya
Telefon
(274) 250-0065