23-24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirilen 5.Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışmasına ilimizi temsilen katılan Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yine ödülsüz dönmedi.
Makarna, Balık, Tatlı Tabağı, Tavuk ve Kapalı Kutu (Black box) olmak üzere 5 kategoride yarışan öğrenciler ilimiz adına başarılara imza attılar. Yarışmaya Tavuk kategorisinde Harun AKAN, Balıkta Eray İlkbahar, Makarnada Cansel Altun, Tatlı Tabağında Betül Erdoğan ve Elif Ay katıldılar. Kapalı Kutu kategorisinde ise ekip halinde yarışıldı.
Makarna kategorisine Cansel Altun’unYoncalı mantısı ile katılan okulumuz, hamur yemekleriyle ünlü Kütahya’mıza “Bronz Madalya” getirdi. İçerisinde mercimek ve ıspanak bulunan mantı, tereyağı, yoğurt ve salça sosu ile lezzetlenerek, muhteşem porselen tabaklarımızla sunumu yapıldı.
Balık kategorisine Eray İlkbahar ile katılan okulumuz Yöremize özgü haşhaş tanelerini ıspanakta kullanarak lezzetlendirdiği balıklarla“lezzet Ödülü” ile okulun başarısını perçinlenmiş oldu.
Önceki yılda “sıkıcık çorbasına” ve “küp et” yemeklerine ödül aldıran Yoncalı Meslek Lisesi öğrencileri Kütahya’mızın yemek tanıtımında da önemli bir rol oynuyor. Başarının tesadüf olmadığı 3 yıldır yarışmalara katılan Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha önceki yıllarda da en iyi lise kategorisinde birinci, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında da Modern Türk Mutfağı dalında Uluslararası alanda ikinciliği bulunuyor. Turizm alanında faaliyet gösteren okulumuz Merkez Yoncalı Mahallesinde yapımı devam eden,daha iyi imkânlarla buluşacağı yeni binasına taşınmayı bekliyor.
Adres:
Yoncalı Mh. Sekiören Cd. No14/2 Merkez/Kütahya
Telefon
(274) 250-0065