

FASULYELİ KEK
Yeni ürün geliştirmek için inovasyondan yararlanıldığı gibi eski ürünlere de yeni pazarlar bulmak amacıyla inovasyondan faydalanılması gerekmektedir. Özgünlüğü koruyarak yerel ürünlerin sürdürülebilir kullanımını sağlamak ve farklı kullanım şekilleri oluşturmak amacıyla Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Begüm SARSİMEN, 11/A sınıfı öğrencileri ile kuru fasulyeli kek yaptı.
Kuru Fasulyeli Kek
Malzemeler:
3 Yumurta
360 gr kuru fasulye
250 gr toz şeker
60 gr un
10 gr kabartma tozu
Sosu için:
400 ml süt
25 gr un
200 gr şeker
50 gr kakao.
Keki yapmak için; Öncelikle kuru fasulyeler haşlanır ve blenderla püre haline getirilir. Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave ederek iyice karıştırılır ve yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltılır. 180 dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.
Sos için;Tüm malzemeler bir kabın içerisinde çırpılır sonra pişirilmek üzere bir tencereye boşaltılır ve pişirilir. Uygun kıvama gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Sonra hazırlanan sos kekin üzerine dökülür. 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.